Kingsburg

Written by

El joc que va popularitzar la mecànica de col·locació de daus. Cadascú es un noble que ha de defensar el seu territori, les materies primes s’aconsegueixen a la cort reial, posant daus a la casella del conseller que ens interessi. El problema es que els daus es solapen, els monstres ataquen cada 4 rondes i mentrestant hem d’aconseguir punts pel mig.

Aquest joc que ja te uns anys funciona molt bé a 4, a 5 potser es fa un pel massa llarg i té força anàlisi paràlisi. El joc es del 2007, i al cap de poc en va sortir una expansió que va molt buscada. En principi al 2018 en treuen una nova edició. Se suposa que aquest joc es el primer que va establir les bases dels jocs de tipus “col·locació de daus” (Dice placement): Yspahan, Alien frontiers, Bora Bora, Roll for the Galaxy, viatges de marco polo…

Dit això, és curiosa la combinació entre estratègia i atzar. Un pot tenir una bona idea/estratègia, però si els daus no acompanyen… o a l’inrevés. De fet, ajustant l’ordre de tirada per afavorir el jugador amb una tirada més pobre, ajuda a combatre l’atzar innat en els daus. Interessant.

Kingsburg

Kingsburg
79

Ganes de jugar-hi

0/10
  Article Categories:
  Jocs

  Comments

  • Ganes de jugar-hi

   8.50

   Molt bon joc, m’he quedat amb ganes de tornar-hi a jugar i tenir més sort amb els daus. La meva estratègia original continuo pensant que era bona… però això de treure 4 cops seguits un “1” em va destrossar la partida… A més, vaig invertir alguns moviments en aconseguir soldats que no van caldre gràcies a l’habilitat d’en Marc per treure sisos en cada tirada d’ajuda del rei.

   Alex 20 de novembre de 2017 3:16 pm
  • Ganes de jugar-hi

   7.00

   Em va agradar el joc i la mecànica, la única cosa que em va aburrir va ser l’anàlisis-paràlisi que comentes a l’article, que et feia passar molta estona mirant al sostre. Potser amb 3-4 la cosa s’agilitza més i millora. En tot cas hi tornaria a jugar.

   Andy Alvein 20 de novembre de 2017 3:17 pm
   • Sí, amb 2 o 3 has de fer servir dummies per bloquejar caselles. Amb 4 potser es el més equilibrat. Però crec que 5 també té la seva gràcia perquè és molt fàcil bloquejar i putejar al personal… De fet et recordo l’última ronda: Enric li bloqueja el 2 al Cesc, Cesc fa servir el 2+2 per aconseguir fusta però em bloqueja a mí, jo faig l’únic moviment factible que em queda i et bloquejo a tu… En Marc s’ho mira XD. Això no es veu en partides de menys jugadors…
    També com amb menys jguadors et bloquejen menys, és més fàcil calcular que faràs

    Alex 20 de novembre de 2017 5:31 pm
  • Ganes de jugar-hi

   8.00

   El més important: la meva generositat com a tirador del dau del rei!
   I detall divertit del joc: la solitud de lúnic jugador que no ha pogut mirar la carta de monstre.

   Marc 21 de novembre de 2017 7:22 pm
  • Ganes de jugar-hi

   7.00

   Primera partida, em costa agafar les dinàmiques dels jocs a la primera, a la seguent partida segurament canviaria alguna de les opcions que vaig triar.

   Cesc 23 de novembre de 2017 11:38 am
  • Ganes de jugar-hi

   9.00

   tinc ganes de probar aquesta edició

   Víctor Riverola Rodriguez 7 de març de 2018 3:26 pm

  Leave a Comment