6 entaulats

Written by

El divendres vam coincidir 6 jugadors. Ja s’habia proposat fer dos partides quan fóssim 7 o més però al final ho vam provar sent 6. I la prova va anar prou bé.

D’una banda va caure un Topoum (si, de debò, el van jugar) i al meu grup vam fer un Dragon Castle. En Víctor ja havia jugat, així que ens va donar una petita lliçó però l’Andreu i jo vam fer un bon paper. Mentre acabaven el Topoum vam fer un Splendor. Mai habia jugat una partida tan àgil, ràpida i amb tant mala llet. Bàsicament va guanyar en Víctor una ronda després de robarme la carta que m’hagués donat a mi la victoria… A ell no li servia per a res més que bloquejar-me… I així va ser mitja partida.

Després vam fer un Murder: Deception in Hong Kong 😉 a 6. És a partir de 7 jugadors s’inclouen els personatges secundaris, així que només vaig quedar jo com a assassí. Però el forense en comptes de dir només si i no, anava fent aclaraciones sobre les seves pistes. Jo l’anava corregint i vaig témer que se’m reconegués simplement pel fet de corregir-lo. No és va notar. Deception.
La conclusió és que a 6 és difícil per l’assassí, és important que el forense només digui si o no; i que jo sóc un pesat.

En Pau ens va abandonar i va caure un Fiji. Feia anys, com a mínim 3, que no hi jugava a 5. Amb motiu. Un caos. Molt aleatori. Massa.

Després va caure un Incan Gold. En Marc va fer un parell d’escapades en solitari. Molt habitual en el seu joc; a vegades surt bé, a vegades ho perd tot. Al final en vaig fer una força important i pensava atrapar-lo… Em vaig quedar un punt per sota.

Percentatge de victòries meves aquella nit… 0%. Ja m’agradaria veure com jugueu si esteu un mes dormint menys de 5 hores diàries. Eh, llestos… A més, això de no tenir fills està molt de moda i molt mal fet, qui pagarà la meva jubilació?

Article Categories:
Trobades

Comments

 • L’últim paràgraf és el que m’ha agradat més…
  I en la meva defensa, sobre la meva feina impecable de forense, haig de dir que l’únic que vaig dir de més van ser uns simples aclariments lingüístics, que, per cert, mai no fan mal a ningú.

  Marc 8 de Maig de 2018 12:31 pm
 • Bé, crec que els aclariments lingüístics donen més pistes del que cal. Si tu entens X o els altres entenen una altra cosa, es un problema d’interpretació de les pistes… que es la clau del joc. Segons les regles (les acabo de repasar) un cop posat un marcador a una pista no es pot moure… Crec que per a que el forense sigui el màxim d’objectiu possible, només hauria de poder dir “sí” o “no” i ja està… si no pot manipular massa als investigadors…

  Alex 8 de Maig de 2018 5:01 pm
 • Les instruccions diuen si es pot usar un diccionari durant el joc?

  Marc 8 de Maig de 2018 7:34 pm
 • “severe injury” means:

  1. a significant acquired brain injury, paraplegia, quadriplegia, amputation of a limb or burns to more than 50 percent of the body; or
  2. any other injury specified by the regulations for the purposes of this definition

  The following injuries have been prescribed by regulation as severe injuries:

  -permanent blindness
  -burns to not more than 50 percent of the body that cause severe disfigurement and comprise of full thickness burns: to the head, neck, arms or lower legs; or
  that result in severe difficulties in performing mobility, communication and self care tasks
  -a brachial plexus injury that results in the loss of the use of a limb.

  Bé, em veig obligat a destacar que en dos llocs es parla de “amputation of a limb”. Crec que encaixa molt bé amb l’ús d’una serra mecànica.

  Marc 8 de Maig de 2018 7:41 pm
 • ??
  Si era perfectament correcte que marquessis severe injury… Però el meu objectiu era sembrar el caos i la confusió… Si es fan aclariments es desmonta part de l’estratègia de l’assassí…

  Igual que Hint on the victim, crec que és refereix a restes o pistes que hagin quedat al cadàver; no a on era “la pista” en el cos de la víctima. Si es fa aquest aclariment es dóna molt informació…

  Alex 9 de Maig de 2018 5:53 am
 • O potser el Hint on the victim es refereix a on era “la pista”… Però això s’ha de deixar a la interpretació del forense i del grup… Sense poder fer aclariments… Durant la partida vas marcar primer a tot el cos (amb la primer sentit) i després a la cara (després de discutir si era o no on es “la pista”).

  No t’ho prenguis com a atac personal, simplement és que crec que el forense s’ha de autolimitar molt per a que el joc sigui equilibrat. Després busco a les regles a veure que diu…

  Alex 9 de Maig de 2018 6:15 am
 • Evidentment que és un atac personal, i exigeixo una satisfacció. En un altre ordre de coses, proposo que el proper dia que juguem al Deception, abans de començar, dedicar uns minuts a acalarir què vol dir cada un dels cartronets, així ja no hi haurà més desencontres ni possibles violacions de les normes de silenci.

  Marc 9 de Maig de 2018 8:46 am

Leave a Comment

Menú